Bli med i Livsstilsportalen

Hva er likheten mellom oss og stueplantene våre?

Apr 26, 2024

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg har en rekke grønnplanter i små og store størrelser i stua mi.

Og ikke få ganger har jeg vært på en eller annen hageforretning, kjøpt den flotteste grønnplanten jeg kunne finne, tatt den stolt med hjem, for så å oppleve at den etter kort tid henger med bladene, misfornøyd som bare det...


Kan du relatere..?

Om du kan det, så lurer jeg på: Hva er det første du tenker om planten din når den oppfører seg sånn?

Jeg vil anta at du tenker som meg...:

Kan den ha fått for mye vann..? For lite vann? Trenger den mer sollys? Mindre sollys? Mer næring? Kan det være noe med jorden?

Dette er våre instinktive tanker ikke sant?

Vår første tanke når en plante sturer er neppe denne: Kan denne planten ha en arvelig, genetisk feil som gjør at den oppfører seg sånn?

Selv om vi mennesker er langt mer kompliserte vesener enn en plante så synes jeg det er besynderlig at vi ikke har et mer overordnet syn på sykdommer hos oss mennesker som ligner det vi instinktivt tenker når en plante ikke har det bra.

Både om kreft og en rekke auto-immune sykdommer, så tenker fortsatt de fleste leger verden over at det er genetiske årsaker som utløser sykdommen. 

Heldigvis har vi noen leger og stadig flere forskere som går i mot strømmen. Som tenker at når vi mennesker "sturer" så ligger løsningen rundt oss eller i oss.

Som tenker at symptomer som ofte kommer før mer alvorlig sykdom bør sees på i et annet lys, og bør tas alvorlig.

Og svært ofte kan svarene ligge skremmende nærme det plantene våre trenger. De fleste av oss som har planter vet at de trenger en viss mengde lys, noen mer, andre mindre, men de fleste planter trenger mange timer med dagslys hver dag. 

Det trenger vi mennesker også for å fungere optimalt.

Visste du at for hver time med dagslys du får i løpet av en dag så reduseres blodsukkeret i snitt med 10%? Det er noe av grunnen til at vi mennesker er designet sånn at vi tåler karbohydratene bedre om sommeren!

Visste du forresten også at direkte sollys på magen har en positiv innvirkning på tarmfloraen? Hva om legen kunne gitt oss råd om å brette frem magen i sola, i stedet for å gi medikamenter?

Solen er liv.

Ingenting på jorden kan leve uten solen. Til tross for det oppholder svært mange mennesker seg innendørs de fleste av døgnets 24 t. 

Alt som er bra for helsa vår finner vi i våre forfedres livsstil (jegere og sankere) tusenvis av år tilbake i tid.

Vi er genialt designet for overlevelse. Kroppen vår vil ikke annet enn å overleve. 

Men sånn ser det ikke ut i samfunnet i dag, eller hva? 

Jeg snakker om vårt genetiske design i alle webinarer jeg holder.

Hvorfor gjør jeg det? Jo, fordi det er der alle svarene ligger. Det er svært få sykdommer og tilstander som ikke kan kureres når vi ser på hva genene våre ønsker seg. 

For å se mine webinarer må du være medlem i Livsstilsportalen Sprekover40. Den finner du HER.